Kagıthane Kurye

Lider Kurye Haberler

Kagıthane Kurye

Kagıthane Kurye

Kagıthane de Kurye Hizmeti Almak İçin 0212 224 1 224 – 0212 224 34 34

Kagıthane Motorlu Kurye hizmetleri  günün her saatinde verilmekte olup, Moto Kurye hizmetimiz ile Kagıthane ‘den istediğiniz her semte Motorlu Kurye gönderisi yapabilir veya Motorlu kurye gönderisi aldırabilirsiniz. Kagıthane Motorlu kurye ihtiyacınız için 224 1 224 numaralı hattımızdan Lider Kurye ‘ yi aradığınızda, Size en yakın   Motorlu Kurye verdiğiniz siparişi 30-45 dk içerisinde teslim alacaktır.

İstanbul genelinde vermiş olduğumuz Motorlu Kurye hizmet sürelerimiz şu şekildedir.

Normal Kurye Gönderileri : 120-180 dk arasında teslim edilir.
Ekspres Kurye Gönderileri : 60-120 dk arasında teslim edilir.
Vip Kurye Gönderileri : 30-60 dk arasında teslim edilir.

Kagıthane ’de Moto Kurye hizmetleri ve avantajları firmalar tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu sayede zamandan tasarruf edilmekte, işler daha hızlı çözüme kavuşturulmakta, finansman olarak daha hızlı dönüş elde edilmektedir. Böylece işyeri dışında görülmesi gereken bu işler için yeni bir personel alımının getirdiği sosyal sorumluluklar bertaraf edilmiş olmaktadır. Aynı zamanda alınan personelin bir yedeğinin olmayışı izin dönemlerinde sıkıntılar oluşturmakta ve işler yavaşlamaktadır.

Tüm bu sorunlar göz önüne alındığında Lider Kurye ile çalışmak tüm İstanbul ve Kagıthane de Moto Kurye hizmeti büyük bir kolaylık ve çözümdür.

KURYE SİPARİŞLERİNİZ İÇİN 0212  224 1 224  Kagıthane Moto Kurye

KAGITHANE HAKKINDA

Nüfus: 413.797 (2009 – TÜİK)
Nüfus Yoğunluğu: 24,660 kişi/km2
Yüzölçümü: 16 km2
Mahalle Sayısı: 19
Koordinatlar: 41°04’19, 28°57’59

İstanbul’un Avrupa yakasındadır. Kağıthane deresinin Haliç’le buluştuğu yerden itibaren kuzey-batıya doğru genişler. Kuzeyde ve güneyde Şişli, batıda Beşiktaş, doğuda Eyüp ilçeleriyle komşudur. Bir diğer güney komşusu da Beyoğlu’dur. Haliç’e de çok kısa bir kıyısı vardır. 1987 yılına kadar Şişli’ye bağlı bir köy statüsünde olan Kağıthane, 1987’de ilçe yapılmıştır.

İstanbul boğazını Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle aşan oto yollardan ilki ilçenin güneyinden, ikincisi ise kuzeyinden geçer. Bunlardan 01 (E5) oto yolu güneyde Şişli ilçesiyle sınır oluşturur. 02 (TEM) oto yolu ise Kağıthane ilçesinin kuzey kesiminde doğu-batı doğrultusunu izler. Okmeydanı ve Hasdal kavşakları arasında uzanan bir başka oto yolda 01 ve 02 oto yollarını bir birine bağlar. İlçeyi oluşturan 16 mahallenin adları şöyledir: Çağlayan, Çeliktepe, Emniyet Evleri, Gültepe, Gürsel Harmantepe, Hürriyet, Merkez, Ortabayır, Sanayi, Seyrantepe, Şirintepe, Talat Paşa, Telsizler, Yahya Kemal ve Yeşilce.

Bugün İstanbul’un ilk çekirdeği olan Byzantiyon kurulmadan önce Haliç üzerinde ki ilk yerleşmenin bu günkü adlarıyla Alibeyköy ve Kağıthane derelerinin Haliç’e döküldüğü yerde Semystra altarı yanında kurulduğuna dair Bizanslı Dionisos’un naklettiği bir söylence vardır ve tarihi kaynaklar Bizanslı Dionisos’un naklettiği söylentiyi doğrulamaktadır. İstanbul surlarının yakın çevresinde kurulan köylerden biri olan Kağıthane’nin tarih sahnesine çıkışı ilk kez 626 yılına rastlar.

Kağıthane ilçesine adını veren Kağıthane deresi ve çevresi, Bizans döneminde sıradan, Osmanlı döneminde ise epeyce rağbet gören bir mesire yeriydi. Padişahlar bu çevrede zaman zaman ava çıkarlardı. XV. yüzyıldan başlayarak, doğal güzellikleri ve koruları ile ünlenen Kağıthane , çok sevilen bir eğlence yeri haline gelmiş ve bu özelliğini uzun yüz yıllar korumuştur.XVII. yüzyılın ünlü şairi Nefi’nin şu beyti Kağıthanenin o yüzyıldaki kimliğini sergilemektedir.

” Mahşer olmuş sahn-i Kağıthane Dünya burdadır.
Cennete dönmüş güzellerle temaşa bundadır.”

Özellikle 17. yüzyılda halkın en çok sevdiği mesire yerlerinden biriydi. 18. yüzyılda, Lale Devri’nde İstanbul’un en ‘popüler’ yeri haline geldi. Sadabad Kasrı’nın yapılışı, çevrenin havuzlarla, bahçelerle süslenmesi bu devirde olmuştur. Bu dönemde Kağıthane’de 100 kadar irili ufaklı köşk inşa edildiği söylenir. Bunların birçoğu Lale Devri’nin ‘noktalayan’ Patrona Halil isyanı sırasında yakılıp yıkılmıştır.

Lale Devri’nden sonra da mesire yeri olarak pek sevilen Kağıthane, özellikle 30’lu yıllarda Prost’un Haliç ve çevresini sanayi merkezi olarak gösteren şehir planının uygulanmaya başlanmasıyla doğal özelliklerini yitirmeye başlamıştır. Pırıl pırıl, tertemiz suyuyla çevreye hayat veren Kağıthane deresi, fabrika bacaları tütmeye başladıktan sonra çevreyi kirleten bir kaynak haline gelmiştir.

Yoğun bir doğa kirlenmesiyle 1940’lı yıllarla birlikte yok olan eski Kağıthane mesiresinden günümüze ulaşan, yalnızca bazı yapıların temel kalıntılarıdır. Yöredeki yapıların çoğu II. Dünya savaşı sırasında çeşitli devlet kurumlarının tesislerinin inşası için yıkılmış, kalanı ise bakımsızlıktan çürümeye terkedilmiştir. Bu gün halen yürütülen Sadabad projesi kapsamında Kağıthane mesiresi “Sadabad” ‘ın eski ihtişamlı günlerine ve İstanbul’un yeniden cazibe merkezi haline dönüştürülmesine çalışılmaktadır.

Kağıthane Belediyesi:
Belediye Başkanı: Fazlı Kılıç
Adres: Sadabad Hizmet Binası Merkez Mah. Silahtarağa Cad. Kağıthane İstanbul
Telefon: (0212) 444 23 00
E-mail: belediye@kagithane.bel.tr
Web Site: www.kagithane.bel.tr

Kağıthane Kaymakamlığı:
Kaymakam: Ahmed Akın Varıcıer
Adres: Merkez Mah. Sadabad Cad. No:36 34406 Kağıthane İstanbul
Telefon: 0212 294 07 54-55
Faks: 0212 294 07 65
Web Site: www.kagithane.gov.tr
E-mail: kaymakamlik@kagithane.gov.tr

Enter your keyword