Bakırköy Kurye
Bakırköy de Kurye Hizmeti Almak İçin 0212 224 1 224 Aramanız Yeterli
Bakırköy de Motorlu Kurye hizmetleri günün her saatinde verilmekte olup, Moto Kurye hizmetimiz ile Bakırköy ‘den istediğiniz her semte Motorlu Kurye gönderisi yapabilir veya Motorlu kurye gönderisi aldırabilirsiniz. Bakırköy Motorlu kurye ihtiyacınız için 224 1 224 numaralı hattımızdan Lider Kurye ‘ yi aradığınızda, Size en yakın Motorlu Kurye verdiğiniz siparişi 30-45 dk içerisinde teslim alacaktır.
İstanbul genelinde vermiş olduğumuz Motorlu Kurye hizmet sürelerimiz şu şekildedir.
Normal Kurye Gönderileri : 120-180 dk arasında teslim edilir.
Ekspres Kurye Gönderileri : 60-120 dk arasında teslim edilir.
Vip Kurye Gönderileri : 30-60 dk arasında teslim edilir.
Bakırköy ’de Moto Kurye hizmetleri ve avantajları firmalar tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Bu sayede zamandan tasarruf edilmekte, işler daha hızlı çözüme kavuşturulmakta, finansman olarak daha hızlı dönüş elde edilmektedir. Böylece işyeri dışında görülmesi gereken bu işler için yeni bir personel alımının getirdiği sosyal sorumluluklar bertaraf edilmiş olmaktadır. Aynı zamanda alınan personelin bir yedeğinin olmayışı izin dönemlerinde sıkıntılar oluşturmakta ve işler yavaşlamaktadır.
Tüm bu sorunlar göz önüne alındığında Lider Kurye ile çalışmak tüm İstanbul ve Bakırköy de Moto Kurye hizmeti büyük bir kolaylık ve çözümdür.
KURYE SİPARİŞLERİNİZ İÇİN 0212 224 1 224 Bakırköy Moto Kurye
BAKIRKÖY HAKKINDA
Nüfus: 214.821
Yüzölçümü: 32,42 km2
Nüfus Yoğunluğu: 6626,19 kişi/km2
Mahalle Sayısı: 15
İstanbul’un eski semtlerinden biri olan Bakırköy, Avrupa yakasında, Marmara Denizi’nin kuzeydoğu sahilindedir. kuzeyindeki E-5 Karayolu sınırı olup, Güngören ve Bahçelievler ilçeleri; güneyinde Marmara Denizi, doğusunda Çırpıcı deresi sınır olup, Zeytinburnu ilçesi, batısında ve kuzey-batısında ise Küçükçekmece ilçesi bulunmaktadır. Bu sınırlar içerisinde Bakırköy ilçesi 35 km² alana kuruludur. Bahçelievler, Güngören ve Bağcılar ilçeleri 1992 yılında Bakırköy’den ayrılarak ilçe olmuşlardır. 1957’ye kadar Zeytinburnu, 1989’a kadar Küçükçekmece ve Avcılar ilçeleri, Bakırköy’e bağlıydı. İstanbul’un eski ilçelerinden olan Bakırköy, Osmaniye, Kartaltepe, Zuhuratbaba, Zeytinlik, Cevizlik, Sakızağacı ve Yenimahalle mahallelerinden oluşur.
Bakırköy’ün tarihi İstanbul’un tarihidir. Bakırköy Bizans döneminde eski önemini koruduğu gibi, aynı zamanda askeri ve siyasi bir merkez olan Hebdomon ismiyle anılmaktaydı. Bakırköy zamanla Jeptimun, Makrohori, Makriköy, 1925’de de bugünkü Bakırköy adını almıştır. İlçe sınırları içinde bulunan Yeşilköy (Ayastefanos) 1877-1878′ de Rus işgaline uğramış, 3 Mart 1878de Ayastefanos Antlaşması da burada imzalanmıştır. II. Abdülhamit burada tahttan indirilmiştir. Bakırköy’ün tarihi gelişiminde Fransız işgali’nin pek çok etkisi görülmüştür.
İşgal daha sonra İstanbul’ un kurtuluşu ile ortadan kalktı. Cumhuriyet dönemine adım atıldı. İstanbul 12. yüzyılda Latin İmparatorluğu’ nun bir parçası olunca Hebdomon da İstanbul’ un kaderini paylaştı. Hebdomon adından başka Jeptimum adıyla anılan Bakırköy, Bizans’ın son dönemlerinde Makrohori (Uzunköy) olarak adlandırılıyor. 14. yüzyılın ortalarında Osmanlıların eline geçmesiyle, adı Makriköy’e dönüştü. Türklerin Bakırköy’e yoğun olarak yerleşmeleri 15. yüzyıllara rastlar.
II. Abdülhamit döneminde gelişen ve köşklerle donanan Makriköy, 19. yüzyıl sonlarından beri İstanbul’un bir ilçesi durumundaydı. 1925’te ulusal sınırlar içindeki yabancı kaynaklı adların değiştirilmesi sırasında, adı Bakırköy olarak belirlendi. İlçe sınırları içinde yer alan Yeşilköy (Ayastefanos), tarihsel bakımdan önem taşımaktadır.
Bir başka önemli olay da, 31 Mart Olayını bastırmak için Selanik’ten yola çıkan Hareket Ordusu’nun 1909’da Ayastefonos’a gelmesidir. Burada toplanan Meclis-Milli, II. Abdülhamit’in tahttan indirilmesine karar vermişti. I. Dünya Savaşı’nın sonlarında askeri işgali altında bulunması Bakırköy’ün tarihi gelişmesinde ayrı bir olaydır. İstanbul’un kuruluşu ile işgal ortadan kalkarak Cumhuriyet dönemine geçildi. Tarihi gelişmesi içinde, Antik Çağ’dan günümüze çeşitli tarihi eser bırakan Bakırköy’ün önemli tarihi eserleri olarak, Bizans döneminden kalma Fildamı (Fildamı Sarnıcı), 17. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan Baruthane, aynı dönemde yapılan, ancak 1875’de Sultan Abdülaziz tarafından yeniden inşa edilen Çarşı Camii ve Çeşmesi, aynı dönemde yaptırıldığı sanılan Şifa Hamamı, 19. yüzyıl’da yaptırılan Bez Fabrikası (Bakırköy Pamuklu Sanayi Müessesesi), Yeşilköy yalıları, Bakırköy evleri, kiliseler, köşkler, Florya Deniz Köşkü sayılabilir.
Bakırköy’ün yayıldığı plato, düz ve hafif dalgalı bir yüzey oluşturup, aşınımla önemli ölçüde taşınmıştır. Plato, aşınma oluklarıyla birkaç bölüme ayrılmış olmasına rağmen, vadi oluşumları son derece önemsizdir. İlçenin Marmara Denizi’ne olan kıyıları, fazla engebeli değildir. Genel görünüm, geniş koylar ve burunlar şeklindedir. Çırpıcı, Çavuşpaşa ve Uzundere”nin aktığı kıyı alanları, alüvyonlara dolmuştur.
Sakızağacı ve Bakırköy burnunda ise dalgaların etkisiyle aşınan felezler ve bunların önünde aşınma düzlükleri görülür. Bakırköy’ün Marmara Denizi”ne olan kıyıları, Florya kıyıları dışında, geniş bir yerleşme alanının kıyısı durumuna dönüşmüştür.
Tarihi gelişmesi içinde, Antik Çağ’ dan günümüze çeşitli tarihi eser bırakan Bakırköy”ün önemli tarihi eserleri olarak, Bizans döneminden kalma Fildamı (Fildamı Sarnıcı), 17. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan Baruthane, aynı dönemde yapılan, ancak 1875”de Sultan Abdülaziz tarafından yeniden inşa edilen Çarşı Camii ve Çeşmesi, aynı dönemde yaptırıldığı sanılan Şifa Hamamı, 19. yüzyılda yaptırılan Bez Fabrikası (Bakırköy Pamuklu Sanayi Müessesesi), Yeşilköy yalıları, Bakırköy evleri, kiliseler, köşkler, Florya Deniz Köşkü sayılabilir.
Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt ve Ataköy Plajları, kıyı kahveleri gezinti yerleri ile yöre hakkında hizmet veren Florya’nın önemli bir yeri vardır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Atatürk’ün buyruğu ile kurulmuş Atatürk Ormanı doğal güzelliğinin yanında önemli oksijen kaynağıdır.
Hava, Kara, Deniz ulaşımı açısından Türkiyenin en zengin ulaşımına sahip Bakırköy, Uluslararası Havacılık alanında faaliyet gösteren Atatürk Havalimanı ile büyük bir turizm potansiyeline sahiptir.
Bakırköy ekonomisi genel olarak sanayi ve ticarete dayalıdır. İlçede bulunan Galleria, Town Center, Carousel, Capacity gibi alış veriş merkezleri ticari hayatı canlı tutmaktadır. Ayrıca birçok dershanenin de bu bölgede bulunması, ticari ve sosyal hayatı canlı tutmaktadır
Yıllara Göre Bakırköy Nüfusu: 1990 (270.731), 1997 (214.417)
Bakırköy Belediyesi:
Belediye Başkanı: Ateş Ünal Erzen (CHP)
Telefon: 0212 542 02 83
Web Site: www.bakirkoy.bel.tr
Bakırköy Kaymakamlığı:
Kaymakam: Dursun Ali Şahin
Web Site: www.bakirkoy.gov.tr